MatVinn

MatVinn

Foto: Joakim Andreassen

Nordmenns matvaner blir stadig mindre bærekraftige. Hvert år kaster vi enorme mengder mat, og vi spiser mer av det som har aller høyest klimaavtrykk: Siden 1990 har kjøttforbruket vårt økt med 50 % - Kanskje vi skal snu den trenden?

Hver dag kastet der 190 000 bananer og like skremmende mengde brød. Vi i Framtiden i våre hender har troen på især de minste generasjoner. Vi tror på, at vi kan informere dem til at kunne treffe selvstendige bærekraftige beslutninger i fremtiden hvis de er informert ordentlig. Derfor har vi utviklet et barneopplegg Bananens reise henvendt mot barnehager og første trinn.

Bananens reise – opplegg for barnehager og første klasse-trinn

Framtiden i våre hender har mye fokus på mat og hvordan vi kan kaste mindre mat – MatVinn.
All den viten vil vi gjerne dele med dere helt GRATIS!

Vi har laget et barnevennlig opplegg, Bananens reise, rettet mot de største barna i barnehagen.
Opplegget vil vare ca. 45 minutter hvor vi vill snakke med barna om maten vi spiser samt ha fokus på hvordan vi sammen med barna kan bidra til mindre matsvinn med utgangspunkt i bananen. Barna skal delta aktiv og bruke sine sanser (lukte, se og høre).
Dette undervisningsopplegget er en god bolk for å åpne opp og favne om flere av fagfornyelsens overordna del, for eksempel opplæringens verdigrunnlag, respekt for naturen og miljøbevissthet, samt det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling.
Vi stiller med engasjerte og toppmotiverte formidlere. Vi ønsker å være løsningsorienterte og positive, slik at barna får en god opplevelse og et ønske om å bidra. Av samme grunn har vi også gruppe-begrensning på max 18 unger / pr. opplegg.

Skal vi komme forbi din barnehage?!?

Kontakt oss gjerne for mer informasjon, eller for å booke ett opplegg.

Marie ved Framtiden i våre hender Nord

Moden & Søt - Tips til bruk av (over)moden frukt og bær

Vi i Framtiden i våre hender har laget ett superfint hefte som du kan lese, dele og lære. Her finner du informasjon om matsvinn, oppevaring av frukt og bær, og tips til hva man kan gjøre med (over)moden frukt og bær.

Støttet av