Prosjekter

Her finner du oversikten over våre pågående prosjekter. Våre prosjekter spenner fra sirkulær økonomi, til miljøfyrtårn- sertifisering og til bruktmarked. Alle har samme mål; å minske forbruket, hjelpe med å skape balanse ved å implementere nye, grønne løsninger i hverdagen.

Bruktmarked

I samarbeid med Remiks, har Framtiden i våre hender Nord arrangert Remiks bruktmarked igjennom mange år. Konseptet har nå utvidet seg til Vesterålen, hvor Kulturfabrikken Sortland er arrangør i samarbeide med oss.

Full Sirkel

Framtiden i våre hender Nord ønsker å skape økt klimaengasjement i hele Nord-Norge, spesielt hos unge. Vi ønsker å inspirere ungdom til å gjøre konkrete tiltak mot overforbruk og få kunnskap innen reparasjon og redesign (ombruk), samt ta eierskap til egne arrangementer som lokallag.

Jul gjennom tidene

Opplev Kvitnesgården i Folkeparken i ny forkledning.

Vi inviterer store som små, til opplevelsen av desember-stemning med fokus på kos og hjerterom for alle.

Lofoten

Lofoten sitt lokallag er en aktiv og produktiv gruppe med fokus på å gjennomføre konkrete tiltak som bidrar til positiv miljø- og samfunnsutvikling.

 

Vi driver tre prosjekter (Hobbyverksted, matproduksjon og matsvinn) som synliggjør løsninger og skaper et mer miljøbevisst og solidarisk samfunn.

MatVinn

Nordmenns matvaner blir stadig mindre bærekraftige. Hvert år kaster vi enorme mengder mat, og vi spiser mer av det som har aller høyest klimaavtrykk: Siden 1990 har kjøttforbruket vårt økt med 50 % - Kanskje vi skal snu den trenden?

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Det er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å lykkes med grønn omstilling.

Ombruksfestival

Ombruksfestival er en uke med fokus på reparasjon og re-design hvor formålet er å sette fokus på klima og miljø samt å inspirere til en mere bærekraftig livsstil i forbindelse med Verdens Miljødag 5. Juni.

Sirkulær Økonomi

Morgendagens materialer eksisterer - og de er allerede i omløp. I stedet for å kutte ned trær for å lage plank, så finnes det mange planker som har mye bruk igjen i seg.

Ungdomssnekring

Framtiden i våre hender ønsker å tilby kreative, sosiale og praktiske samlingssteder og alternative undervisningsarenaer, med håndverk og bærekraft i fokus, der en kan lære å lage, vedlikeholde og reparere. 

Framtiden i våre hender - Nasjonalt

Er du nysgjerrig på hva Framtiden i våre hender jobber med på nasjonalt nivå?

Les mer på Prosjekter for en grønnere framtid!