Kommende arrangementer

Følg med på hva som skjer her oppe i Nord. Det er mye spennende på gang.

Fiksekvell

Fiksekvelder
fiksekveljuni
Dato: 20 06 24 18:04

By: Tromsø

 
 
🕺FOR HVEM?
For deg som mangler verktøyene, trenger motivasjon til prosjektet, er en liten designerspire, eller bare liker vaflene (det er også lov): Her bruker du våre verktøy og får påfyll av både inspirasjon, vaffler og te - "Kom, reparer, dra. Sliter du, så si ifra!" - Du får hjelp av oss, og ønsker du å bli en selvgående fikser er dette et fint sted å starte. Kanskje du kan slippe løs dine indre kreative krefter og lage noe nytt fra gammelt?
 
🔜 30. MAI: PIZZA, åpent klimamøte, og muligens montering av kjøkken! Vi har åpent møte om klimautslippene til byen. Fordi... vi hadde nylig folkemøte om åssen Tromsø kan bli et lavutslippssamfunn. Det trengs folkeopplysning og debatt for å gjøre riktige verdivalg for framtida til samfunnet vårt når kommunen skal velge hvilke utslipp de skal beholde. (ikke hvilke de skal kutte). Kommunen ber alle om innspill og medvirkning til planen. Vi legger opp til diskusjon og innspill til postkassa. 
🔜 6. JUNI: Vi er på DRIV under ombruksfestivalen!🥳🥳 Mer info her 
🔜 13. JUNI prepping av ski for sommeren.
🔜 20. JUNI sommerfest 
🔧 HVA KAN DU FIKSE HER? 🔧

👉👚 TEKSTIL - vi har symaskiner og diverse stoff, tråd og nål, to-sidig og en-sidige limruller, strykejern, stoppesaker og broderingssaker til å fylle hull eller prosjektet ditt.
👉🚲 SYKKEL - vi har skruverktøy, sykkelstativ, verktøy for skift og bytte av dekk, fett og olje, kjedevask, spesialverktøy som f.eks. å ta av kassett osv.
👉🎿 SKI & SNOWBOARD - vi har helt siden høstens skifiksspesial utstyr for nesten all skifiks: voks, glidejern, og puss for å glide; kantsliper; PTEX og skrapesaker for å fylle riper; baselayer og epoxy for større hull i skia. Og tvinger.
👉🧩 LIMING - Det hender at en ting som engang var én er blitt til to. Men det kan limes sammen! Vi har trelim, to-komponents epoxy til det meste, samt mer fleksible vanntette limtyper til luftmadrassen og gummibåten + Tvinger.
👉🔦 ELEKTRONIKK - til lavspennings-jobber. Vi har krympestrømper, loddeutstyr.
👉🪚 GENERELT HÅNDVERKTØY - en trillekasse med det aller meste håndverktøy, fra vanlige skrutreker til mer spesialgreier, samt tvinger, sag, pussesaker.
Med andre ord, vi har det meste. MEN, for å være ditt lokale si ifra hvis du savner noe og hvordan vi kan få tak i det, så ser vi. Vi tar også imot verktøydonasjoner.
 
🌍 HVORFOR?
Reparasjon er helt nødvendig for å få ned overforbruket til hvermannsen i Norge. Våre fiksekvelder er sirkulærøkonomi i praksis, helt ut i fingertuppene. Det gjelder å
➡️1 REPARERE ➡️2 LÅNE, LEIE OG LÅNE BORT ➡️3 TENKE "TRENGER JEG VIRKELIG DENNE?!?" ➡️4 KJØPE BRUKT
Og om du ikke skulle vite svaret på spørsmål nummer 3 over, så trenger de fleste gode vafler (veganske), te/kaffe og hyggelig selskap.

 

Adresse
88, Storgata, Prostneset, Nordbyen, Tromsø, Troms og Finnmark, 9008

 

Kart


 

Datoer


  • 09 05 24 18:00 - 21:00
  • 20 06 24 18:04
  • 13 06 24 18:00
  • 06 06 24 18:00
  • 30 05 24 18:00
  • 23 05 24 18:00
  • 16 05 24 18:00